A Fortuna Bt.

A mezőszilasi központú Fortuna Bt. elődjét 1974-ben Kajári Kálmán és Kajári József alapították. Ekkor még elsősorban kerti gépek, segédmotoros kerékpárok motorjainak javításával foglalkoztunk kisiparosként. Az 1980-as évektől kezdve áttértünk a személygépkocsik teljes körű javítására. 1986-ban és 90-ben került sor az első nagyobb beruházásra a cég életében, ugyanis ekkor épültek meg a jelenleg is használatos motorfelújító üzemek.

Magát a vállalkozást 1990-ben jegyezték be, majd az elkövetkező évek során folyamatosan terjeszkedtünk, így a motorfelújító üzem mellett már egy 800 m2 –es cégközpont is létrejött. A Bt. fő profilja ezzel egyidejűleg folyamatos változáson ment keresztül, így a személygépkocsik mellett sokkal nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek és haszongépjárművek motorjainak felújítása is. A 90’-es évek második felétől forgalmazunk motorikus alkatrészeket is. Az egyik legmeghatározóbb márka a Kolbenschmidt Motor Service International GmbH magyarországi képviseletét is elnyertük, mely hatalmas áttörés volt a cég életében.

2000-ben a cég bővült egy 1000 négyzetméteres raktárhelyiséggel, amely lehetővé teszi a minőségi termékek szakszerű és precíz tárolását, illetve ezek mozgatását. Szintén ebben a műhelyben kerülnek raktározásra az üzem által javított, előkészített csere fél-motorok is.

2003-ban megnyitottuk a budapesti üzletünket, amely elősegíti a partnerek minél gyorsabb és még teljesebb kiszolgálását.

2005-ben került bővítésre a géppark is, ami magába foglalja egy vizes próbapad beszerzését is.

2011-ben ismét fejlesztettünk, egy 700 négyzetméteres szerelőcsarnok épült, ahol a beérkezett motorok szét és összeszerelése, mosása, próbapadi járatása és átadása történik.

2014-ben ismét beruháztunk, mely során beszereztünk egy common-rail injektor-vizsgáló, -tisztító és -kalibráló készüléket. A teljesen automatikus lefutású teszteket végző Carbon Zapp CRU.2i és UA.2i készülékek mind common-rail injektorok, mind pedig PD befecskendezők vizsgálatára és tisztítására is alkalmasak.

Az évek során számos gyártó termékivel bővítettük termékpalettánkat, a motorfelújítás terén pedig korszerűsített gépparkkal, szakképzett munkaerőkkel biztosítjuk a legjobb minőséget!

Rólunk

készült videók

Cégbemutató

Tanúsítványok